top of page

Hvordan foregår en behandling ?

Din krop bestemmer vejen igennem behandlingen

Første gang du kommer ...

Første gang du kommer i klinikken, vil vi bruge tid på udfylde din journal; din helbredshistorie og aktuelle helbredstilstand. Vi taler om alle de ting, som du gerne vil arbejde med, det kan både være fysisk, psykisk, hormonelt, følelsesmæssigt eller noget helt andet.

Behandlingen første gang ...

Inden behandlingen starter, undersøger jeg din kropsholdning (positur), din fodstilling, din skulderhøjde og rygsøjlen. Derefter ligger du dig på briksen og jeg fortsætter med at undersøge og behandle dig. Ubalancer i kroppen vil afspejles i øret og er mærkbare i din puls (VAS), eller kan måles med et instrumentet (premio 40).

Derudover har kroppen alarmpunkter der indikerer overenergi og ubalancens placering.

Opfølgende behandlinger ...​​​

Ved de opfølgende behandlinger, følger vi sammen op på hvordan det er gået imellem behandlingerne, hvilke reaktioner eller forandringer du har mærket. 

Behandlingsforløbet fortsættes ikke, hvis der ikke er sket en bedring efter 4-5 behandlinger, medmindre det er meget tunge og kroniske lidelser, der kræver flere behandlinger for at give et resultat.

Hvis du indtager medicin som antidepressiver, betablokkere (blodtryksmedicin), steroider o.l., kan det tage længere tid, før behandlingen slår igennem.

I Akupunkturen behandles du på kroppen med små sterile nåle, tryk og massage af særlige punkter for myofascieterapien.

I Auriculoterapi behandles du i øret med lys, frekvenser, farver og/eller sterile nåle, punkterne kan føles ømme. 

I Kinesiologien og i Kinergetics behandles du med muskeltest, scanlister, testampuller, stemmegaffel og meget andet.​

Er du bange for nåle ...

Jeg behandler altid i det tempo som du har brug for og er du bange for nåle, så kan du behandles med frekvenser på øret og med kinesiologisk muskeltest.  Kinesiologi er et effektivt alternativ til nåle-behandlingerne - også til børn. ​

I de fleste behandlinger kombinerer jeg forskellige behandlingsformer, medmindre du har frabedt dig f.eks. nåle-akupunktur.

Praktisk viden ...

Du medbringer selv et stoflagen og evt. et lagen eller tæppe til at have over dig.

Under akupunktur behandlinger skal du ligge på ryggen eller maven. Skal du behandles på rygsøjlen, ligger du i undertøj. Skal du behandles for lokale smerter i hænder eller fødder, beholder du det meste af dit tøj på.

Under kinesiologiske afbalanceringer beholder du alt dit tøj på. ​

Reaktioner på behandlingen ...

Under og efter behandlingen kan der opstå forskellige fysiske og psykiske reaktioner. Det er helt normalt og kan spænde vidt, også fra gang til gang. Alle disse forskellige reaktioner er helt naturlige og indikerer, at kroppen er i gang med at rette op på ubalancen.

Under selv behandlingen kan reaktionerne være:

  • Smerter eller ubehag mindskes eller forsvinder

  • Følelse af varme, kulde eller snurren i øret eller i dele af kroppen.

  • Følelse af afslapning eller lethed og fornyet energi.

  • Rumlen i mave-/tarmsystemet

  • Du kommer i kontakt med følelser og tanker, som du måske havde fortrængt.

JOAN SKJOLD Akupunktur & Kinesiologi
Man Walking i Fields

Kæmper du med smerter?

Humøret og livsglæden kommer hårdt på prøve, når du er begrænset af smerter. Smerter tærer på tålmodigheden, forstyrrer ofte søvnen og giver mindre overskud til det du gerne vil i hverdagen.  Mange ender gradvist i en "ond cirkel".

Uanset om det er akut opstået skade, længerevarende smerter, om du er ekstremløber, havemand eller bare elsker at samle den store familie til søndagsmiddagene, så er det lige hårdt og begrænsende at være ramt af smerter.

Smertefrihed er en mulighed! 

Skjold_Akupunktur_White_Logo_02_edited_edited.png

Har du akutte eller kroniske smerter ?

Akutte smerter har som regel en klar årsag og forsvinder ofte når skaden er helet op igen. Akutte smerter aftager gradvist indenfor dage til uger. Eksempler på akutte smerter kan være forstuvninger, et trælår eller ømhed i ryggen efter havearbejde.

 

Kroniske smerter starter som akutte smerter, men aftager ikke gradvist efter opheling af vævskaden og der opleves fortsat smerter efter 3-6 mdr. Nervesystemet og hjernen er ganske enkelt blevet "for gode" til at huske smerten og ekstra følsom eller overaktiv i vedligeholdelse af smerten og spændingen i kroppen.

Det vil være nærliggende at sammenligne dit nervesystem med en røgalarm, der aktiveres, selvom der ikke er brand. Over en periode har nervesystemet øvet sig i, at sende alarmsignaler til hjernen og princippet om at "øvelse gør mester" gælder også for nervesystemets evne til at sende alarmsignalerne og hjernens evne til at lede efter alarmsignalerne. 

Kroppen glemmer ikke lige med det samme - det tager derfor typisk tid at behandle længevarende smerter. Ofte medfører de langvarige smerter flere forskellige psykologiske problemer, som f.eks. depression, angst, katastrofetanker, tendens til at isolere sig, søvnforstyrrelser og øget irritabilitet. 

Smerteforskning og Akupunktur

Forskning har vist, at akupunktur er særlig effektiv mod smerter.

Akupunktur øger blodcirkulationen og ilttilførslen til led, muskler og væv,

øger bevægeligheden og mindsker væskeophobninger og trykket på nerver og væv.  

Akupunktur frigiver ligeledes smertedæmpende hormoner

der nedsætter hjernens hypersensibilitet overfor smerter. 

Skjold_Akupunktur_White_Logo_02_edited.p

JOAN  SKJOLD

Akupunktur  &  Kinesiologi

- fra fastlåst til fri i krop og sind -
bottom of page