top of page

Akupunktur

Kort fortalt om akupunktur, auriculoterapi,
posturologi, master tung og scalp akupunktur

Klassisk og moderne akupunktur

Østlig og vestlig evidensbaseret akupunktur, hvor nålene placeres på kroppen og i hovedet.

Historisk set kan akupunktur dokumenteres som det ældste medicinske system, med arkæologiske fund der går 5000 år tilbage i tiden. Dette ældgamle medicinske system, har igennem tiderne gennemgået konstant udvikling og er nu i vores tid stadig i fortsat udvikling.

Særligt igennem de sidste 100 år, er der fundet adskillige nye veldokumenterede akupunktur metoder og teknikker. De metoder jeg bla. anvender i klinikken, er Klassisk Kinesisk Akupunktur, BMA, Master Tung Akupunktur, Scalp Akupunktur og Jin3Needle Acupuncture.

Alle metoderne skaber balance i krop og sind på forskellig vis, nogle ud fra nervesystemet og hjernens strukturer, andre ud fra meridianernes energi (Qi) og flow. Oftest anvender jeg flere systemer under samme behandling. Dette for at øge effekten af behandlingen, for at vække kroppens immunforsvar og øge Qi- og blodgennemstrømningen.

Akupunkturpunkter er placeret langs meridianerne på hele kroppen, fra top til tå.

Jeg anvender derfor punkter på hele kroppen, i ansigtet og i hovedbunden.

Link til WHO anbefaler akupunktur

Auriculo terapi

Vestlig evidensbaseret akupunktur, hvor nålene placeres i øret.

Auriculo terapi har sin oprindelse i 1950’ernes Frankrig, hvor lægen Paul Nogier efter mange års studier opdagede, at øret afspejler hele kroppen og dens organer.

Paul Nogier blev indstillet til en Nobelspris for sine opdagelser i 1996, men døde kort inden prisuddelingen.

 

Øret er beklædt med den mest komplekse nerveforsyning på hele kropsoverfladen, da øret er innerveret af syv forskellige nerver, bl.a. vagus - nerven (parasympatisk integration,  som stimulerer fordøjelse, søvn og forplantning). Som det eneste sted på kroppen, dukker vagus - nerven op på hudoverfladen i øret.

Teknikken er avanceret, anvendes både ved diagnose og behandling og giver en unik indgang til behandling af hele nervesystemet. Teknikken er effektiv til behandling af både smerter, muskelspændinger, stress og mange andre forskellige ubalancer i kroppen. 

Teknikken er avanceret og anvendes både ved behandling og diagnose.

Auriculoterapien er udviklet og forskningsmæssigt baseret på baggrund af forståelsen af centralnervesystemets opbygning. Forskningen fortsættes i dag især i Frankrig, hvor der bl.a. undervises i auriculoterapi på flere universiteter. I Italien anvendes  behandlingsformen på hospitaler, hvor især til spædbørn og småbørn undersøges for ubalancer i organer og efterfølgende behandles med terapien.

Link til undersøgelse af auriculoterapiens effekt på smertebehandling 

Battlefield Acupuncture er en gren indenfor Auriculoterapi, udviklet i det amerikanske millitær med det formål, at soldater skulle kunne hjælpe hinanden i krigszonen. 

Metoden er gradvist givet fri til behandling af civile i USA og har nu også fået Europas opmærksomhed. Jeg var så heldig at være på John Howards første kursus i Danmark i august 2018

Alle typer muskulære og neurogene smerter behandles i 5 særligt udvalgte zoner i hvert øre.

Læs mere om Battlefield Acupuncture her 

palle-knudsen-oeZvbQKdA7Y-unsplash.jpg
JOAN SKJOLD Akupunktur & Kinesiologi

Posturologi

Videnskaben om kroppens positur - din kropsholdning.

Tekst er under udarbejdelse...

Myofascie Terapi

Tekst er under udarbejdelse

Tekst er under udarbejdelse... 

Scalp Akupunktur & Master Tung

Tekst er under udarbejdelse

Tekst er under udarbejdelse... 

bottom of page