top of page
JOAN SKJOLD Akupunktur & Kinesiologi

Akupunktur

Kort fortalt om akupunktur, auriculoterapi,
posturologi, master tung og scalp akupunktur

Klassisk og moderne akupunktur

Østlig og vestlig evidensbaseret akupunktur, hvor nålene placeres på kroppen og i hovedet.

Historisk set kan akupunktur dokumenteres som det ældste medicinske system, med arkæologiske fund der går 5000 år tilbage i tiden. Dette ældgamle medicinske system, har igennem tiderne gennemgået konstant udvikling og er nu i vores tid stadig i fortsat udvikling.

Særligt igennem de sidste 100 år, er der fundet adskillige nye veldokumenterede akupunktur metoder og teknikker. De metoder jeg bla. anvender i klinikken, er Klassisk Kinesisk Akupunktur, BMA, Master Tung Akupunktur, Scalp Akupunktur og Jin3Needle Acupuncture.

Alle metoderne skaber balance i krop og sind på forskellig vis, nogle ud fra nervesystemet og hjernens strukturer, andre ud fra meridianernes energi (Qi) og flow. Oftest anvender jeg flere systemer under samme behandling. Dette for at øge effekten af behandlingen, for at vække kroppens immunforsvar og øge Qi- og blodgennemstrømningen.

Akupunkturpunkter er placeret langs meridianerne på hele kroppen, fra top til tå.

Jeg anvender derfor punkter på hele kroppen, i ansigtet og i hovedbunden.

Link til WHO anbefaler akupunktur

Auriculo terapi

Vestlig evidensbaseret akupunktur, hvor nålene placeres i øret.

Auriculo terapi har sin oprindelse i 1950’ernes Frankrig, hvor lægen Paul Nogier efter mange års studier opdagede, at øret afspejler hele kroppen og dens organer.

Paul Nogier blev indstillet til en Nobelspris for sine opdagelser i 1996, men døde kort inden prisuddelingen.

 

Øret har en meget kompleks nerveforsyning, da øret er innerveret af syv forskellige nerver, bl.a. vagusnerven. Som det eneste sted på kroppen, dukker vagusnerven op på hudoverfladen netop på øret. Vagusnerven har forbindelse til det parasympatisk nervesystem, som stimulerer fordøjelse, søvn og forplantning. 

Auriculoterapien er en avanceret teknik, udviklet og forskningmæssigt baseret på centralnervesystemets opbygning. Teknikken er effektiv til behandling af bla. muskel- og ledsmerter, kæbeproblematikker, hormonelle ubalancer, stress, allergi og mange andre ubalancer i kroppen. 

Link til undersøgelse af auriculoterapiens effekt på smertebehandling 

Posturologi ligger som en naturlig forlængelse af Auriculo Terapien og anvendes som et analyse redskab af kroppens positur og holdning.

Indenfor Posturologi ses mange skævheder pga. kæbespændinger og fejl fodstilling. Disse to fix-punkter for kroppen sender information videre til hjernen, som derefter tilpasser kroppens holdning for at holde balancen. Manglende information fra kroppens posturologiske system medfører dårlig holdning, smerter og dårligt samarbejde mellem hjernehalvdele og kropshalvdele.

istockphoto-1138703339-612x612.jpg
tiago-alexandre-lopes-W4CTDtL2LQo-unsplash_edited.jpg

JOAN  SKJOLD

Klinik for Akupunktur  og  Kinesiologi

Skjold_Akupunktur_White_Logo_02_edited.p
- fra fastlåst til fri i krop og sind -
bottom of page